woensdag 28 juli 2010

Varianten van sparen


Naast de twee standaard vormen bestaan er vele spaarvarianten.

Mocht u met vaste regelmaat een vast bedrag willen sparen van uw vaste inkomsten, dan is het een optie om automatisch te sparen. Automatisch sparen houdt in dat iedere maand een bepaald bedrag overgeschreven wordt van de rekening waarop u uw inkomsten ontvangt naar uw spaarrekening. Dit geeft u de kans om een aardig spaarbedrag te creëren, zonder dat u er erg in hebt.

Via internet kunt u heden ten dage al uw financiële zaken managen, waaronder uw spaarrekening. Via internet kunt u aanpassingen doen en afschriften opvragen. Vanwege het gegeven dat banken minder kosten hoeven te maken voor klanten die online sparen, kunnen financiële dienstverleners het zich veroorloven om internetspaarders een hogere rente te bieden dan andere spaarders.

Er zijn verschillende mogelijkheden om sparen en beleggen te combineren. Bij het zogenaamde AEX sparen wordt sparen en beleggen gecombineerd en is de rente die u over uw spaargeld ontvangt afhankelijk van de beurs. U profiteert niet zoveel van een beursstijging als bij beleggen, maar anders dan bij beleggen, bent u er wel van verzekerd dat u uw inlegbedrag terug krijgt. Een andere mogelijkheid is het combi-sparen. Hier kunt u van uw spaarbedrag op hetzelfde moment een deel sparen en een deel beleggen. Op ieder moment kunt u de verhouding tussen sparen en beleggen wijzigen.

Geen opmerkingen: